Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Share/Bookmark
  • sajtohirek
  • 2022-04-21 08:30:00
  • Uni-Miskolc.hu
  • Miskolci Egyetem

KÖZÉPISKOLÁSOK „BILLENTYŰBAJNOKSÁGA”

Múlt héten tartották a Miskolci Egyetem Általános Informatikai Tanszéke által megrendezett Vadász Dénes Informatikai Verseny döntőjét Alkalmazói és Programozói kategóriában, amelyekre 14, illetve 17 középiskolás csapat jelentkezett.

 

A verseny két fordulóban zajlott. Első körben a feladatokat „levelező” formában lehetett megoldani, a másodikat élőben az egyetemen.  A távmunkában sok jó és ügyes megoldás született, így minden résztvevő bejutott a második fordulóba, ahol kétféle feladat várt rájuk: egy számítógép segítségével megoldandó gyakorlati feladatsor, és egy online kvíz.

 

Az első részben a versenyzőknek taktikázniuk is kellett, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a megfelelő feladatok kiválasztásával a lehető legtöbb pontot gyűjtsék össze. A verseny végét a kvíz tette izgalmassá, ugyanis egy kérdés pontértéke a helyes válaszok számától függött. Ez a pontozási módszer kiszámíthatatlanná tette a verseny végeredményét, és átrendezte az addig kialakult sorrendet.

 

 

Izgalmas verseny után a következő lett a csapatok végső sorrendje:

 

Alkalmazói kategóriában:

 

  1. helyezett: Dr. Révész Tamás csapat (Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Kisvárda, felkészítő tanár: Rolyák Géza)
  2. helyezett: Nyerőkelők csapat (Sárospataki Árpád Vezért Gimnázium és Kollégium, Sárospatak, felkészítő tanár: Császiné Busa Krisztina)
  3. helyezett: AHA csapat (Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium, Miskolc, felkészítő tanár: Pázmándy Hedvig)

 

Programozói kategóriában:

 

  1. helyezett: NullException csapat (Miskolci SzC Kandó Kálmán Informatikai Technikum, Miskolc, felkészítő tanár: Kasza László Róbert)
  2. helyezett: Dr. Révész Tamás csapat (Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Kisvárda, felkészítő tanár: Rolyák Géza)
  3. helyezett: NullExpression csapat (Debreceni SzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum, Debrecen, felkészítő tanár: Péter Miklós)

 

A verseny szervezői gratulálnak minden csapatnak, köszönik a támogatást, valamint a csapatok és a felkészítő tanárok munkáját.

A verseny nyerteseinek díjazását a következő támogatók biztosították: EPAM Hungary, evosoft Hungary Kft, Shiwaforce.com, Carl Zeiss Vision Hungary Optikai Kft, XIXO.