Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Share/Bookmark
  • sajtohirek
  • 2024-04-15 18:30:00

Vadász Dénes programozói verseny 2024

A Miskolci Egyetem 2024. áprilisában is megrendezte a több éves hagyományokkal rendelkező, 2 fordulós középiskolai programozó versenyét. Kelet-Magyarország nagyobb városaiból rekordszámú, összesen 44 csapat indult a megmérettetésen, ahol először egy búvárrobot optimális útvonalát meghatározó, grafikus felülettel rendelkező programot kellett elkészíteni. A zsűri tagjainak nem volt könnyű feladat kiválaszani a különböző fejlesztői környezetekben elkészült megoldások közül azt a tízet, amelyek fejlesztői meghívást kaptak a döntő összecsapásra.

Az április 12-i döntő izgalmas pillanatai között szerepelt a csapatok dinamikus együttműködése és a kreatív megoldások gyors születése. A programozási feladatok komplexitása és változatossága lehetővé tette, hogy minden résztvevő kipróbálja tudását és tapasztalatait. A verseny végeredménye a két fordulóban szerzett pontszámok összesítése után alakult ki.

  • 1. helyezett csapat: Sigmakákók, Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum, felkészítő tanár: Nemes Tamás
  • 2. helyezett csapat: GG, Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum, felkészítő tanár: Hagymási Gyula
  • 3. helyezett csapat: undefined, Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum, felkészítő tanár: Hagymási Gyula

Az eseményt lezáró eredményhirdetésen az első három helyezett csapat mellett egy különdíjat is átadtak a verseny legfiatalabb résztvevőinek, akik mindössze egy ponttal maradtak le a dobogós harmadik helyről. A Syntax Error csapat a Miskolci Földes Ferenc Gimnáziumot képviselte, felkészítő tanáraik Takács Imre és Csabai Ágnes.

A Miskolci Egyetem programozó versenye újra bizonyította, hogy a fiatal tehetségeknek lehetőségük van kibontakoztatni képességeiket és megmérettetni magukat a számítástechnika izgalmas világában. A rendezvény népszerűségének köszönhetően reményeink szerint a jövőben is hasonlóan magas színvonalú és inspiráló versenyekre számíthatunk a régióban.

Köszönjük támogatóink segítségét és gratulálunk a nyerteseknek!

 

A Vadász Dénes Informatika Verseny szervező csapata